Stichting Raise

Over Malawi
Malawi. Een klein land in het zuidoosten van Afrika met twee gezichten: naast de prachtige natuur, rijke onderwaterwereld en mooie bevolking is het ook een van de armste landen ter wereld. Tweederde van de inwoners van Malawi leeft onder de armoedegrens en van de 18 miljoen inwoners zijn ruim 1,3 miljoen kinderen wees.

Wie we zijn
Het Engelse woord Raise betekent onder andere opvoeden, groeien en oogsten. Stichting Raise biedt sinds 2008 ondersteuning aan het project Grace Farm. Grace Farm is tegelijk de naam van onze boerderij, gelegen op bijna 500 hectare grond. Onze missie is uitzicht bieden op een betere toekomst voor de lokale bevolking. Vanuit Nederland begeleiden we de staf op Grace Farm die bestaat uit twee lokale mensen en Alide van Manen, afkomstig uit Barneveld.

Wat we doen
We creëren mini-economie door het verbouwen van gewassen wat werkgelegenheid betekent voor de lokale bevolking. We hebben de zorg voor weeskinderen die een thuis hebben, een christelijke opvoeding krijgen en veilig kunnen opgroeien in een liefdevolle omgeving. In september 2017 is er gestart met een school voor de jongere kinderen waar zij onderwijs ontvangen.

Waar we voor staan
We zijn een christelijke stichting die vanuit liefde en bewogenheid en met oog voor de lokale cultuur probeert om te zien naar onze medemens; vooral weduwen en wezen. Onze hoop is dat we voor de kinderen en allen om hen heen positief kunnen bijdragen aan een situatie waarin zij mogen bloeien!

stichtig-raise

 


logo

adoptieboom